Gandire cu specific … romanesc?!

Ursii  gunoieri…  Ce sa ne facem cu ei?! Pe de o parte imi pare rau de ei… Expansiunea noastra a dus la asa ceva! Plus obtinerea de hrana mai usor! Dar nu despre asta doresc sa vorbesc… 

Am vazut la tv o reactie f interesanta! In Sinaia jandarmii au venit sa indeparteze ursii cu pricina. Dar… turistii prezenti, aproximativ 50, nu numai ca nu au eliberat zona dar nu au permis jandarmilor sa goneasca animalele determinind retragerea lor ( a jandarmilor ) !

Sa ma gindesc cum ar reactiona aceeasi oameni in cazul in care ar fi agresati de ursi? Eventual victime? Ce scandal ar fi… „Ca nu sint protejati de autoritati! Ca nu fac nimic autoritatile ca sa rezolve problema!”

Na de rezolva! Asa imi plac mie romanasii nostri …

 

 

Anunțuri

6 gânduri despre „Gandire cu specific … romanesc?!

 1. Da. Si eu am vazut reactii:”vai, ce draguti..ninini” Pai sunt foarte draguti, dar ei nu au nicio vina ca sunt o specie salbatica care ataca sa se apere sau sa-si castige hrana daca ne apropiem prea mult de ei. Dar asa nu stim noi sa avem limite si suferim si noi si ei.

 2. Karina: Imi plac enorm ursii… dar de la distanta! Sint adeptul faptului ca nu iti face rau daca te cunoaste! Numai ca e o buba…. pina te cunoaste cum o rezolvi? 😛

  Iar modul de reactie duplicitar… nu mai comentez! 😦

 3. io cred ca ursii nu au nici-o vina!! iar autoritatile trebuiau sa gaseasca o metoda de protectie,cum exista in alte tari! o imprejmuire cu gard ,ceva, nu stiu ,problema nu e de azi,de ieri!! ;(

 4. Dupa ce tot noi le-am distrus habitatul, acum vrem sa-i vedem murind de foame printre cioturile ramase in locul fostelor paduri. Sunt animale salbatice si lupta pentru hrana, pentru supravietuire.
  Ocoalele Silvice nu exista doar pt. a organiza vanatori pentru milionari. Au obligatia sa hraneasca animalele salbatice, sa imprejmuiasca (tarcuri se numesc) zonele in care acestea locuiesc, sa le stie numarul, etc. etc.
  Oamenii sunt cele mai salbatice animale …

 5. 😀 Cand vine vorba de ursi 🙂 ma aprind. Pai sa-i pape ursii daca sunt inconstienti. Nu stii ca pentru orice greseala a sa, omul cauta vinovatul mereu in alta parte?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s