Legea e in vacanta?

O ambulanţă din judeţul Suceava a fost sechestrată de rudele unui pacient şi obligată să meargă la Iaşi

Un alt caz incredibil în care au fost implicaţi medici de la salvare: o ambulanţă din judeţul Suceava a fost sechestrată, azi-noapte, de rudele unui pacient, care i-au forţat pe medici să meargă spre Iaşi, şi nu spre staţiile din Rădăuţi sau Suceava, cum era normal. Cadrele medicale au reuşit să sune la 112 şi să cheme în ajutor poliţia. Oamenii legii au făcut filtre şi au oprit ambulanţa la intrarea în municipiul Iaşi.

Ambulanţa din Rădăuţi a fost chemată în comuna Cajvana, pentru un accident cu motoscutere. Două persoane erau rănite, printre care şi o tânără de 18 ani.

Tatăl și fratele fetei au urcat cu forţa în ambulanţă şi le-au cerut medicilor să nu oprească la Rădăuţi sau Suceava, ci să meargă direct la Iaşi.
Alte rude ale victimei au mers cu o altă maşină în urmă, ca nu cumva ambulanţa să oprească. Medicii de pe salvare sunt în stare de şoc.

Colegii lor de la dispecerat au spus ce s-a întâmplat. „Am dat telefon să văd dacă au rămas pe drum, unde sunt. Am întrebat-o pe asistentă, îi tremura vocea, a zis că nu ştie unde este, şi că aparţinătorii o obligă să meargă la Iaşi”, a declarat asistenta Silvia Sefciu.

„S-au urcat două persoane lângă asistentă şi şofer. În spate i-a escortat o maşină până la Iaşi”, a precizat şeful Ambulanţei Rădăuţi, Petru Coroamă.

Ambulanța și mașina au fost oprite la intrarea în Iaşi de poliţiştii care au blocat drumul. Până la urmă, victima a fost transportată la spitalul de urgenţă din Iaşi.

„A fost făcut un control corporal asupra rudelor victimelor, iniţial şoferul a spus că a fost ameninţat cu un cutit, nu s-au găsit arme albe asupra lor”, a spus ofiţerul IPJ Iaşi, Mădălin Ţăranu.

Cei doi bărbați care s-au urcat cu forţa în ambulanţă au fost amendați cu câte 200 de lei. ”

Sursa: Realitatea TV

http://www.realitatea.net/o-ambulanta-din-judetul-suceava-a-fost-sechestrata-de-rudele-unui-pacient-si-obligata-sa-mearga-la-iasi_336741.html

 

Doar amenda? Ii inteleg ca erau disperati datorita accidentului… dar totusi… legea se aplica facultativ?

Maine o sa omor si eu echipajele la vreo 25 de ambulante… ca tot astept de 24 de ani ambulanta sa vina la maica-mea! Primesc doar amenda? 😛

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s