Relansarea .. lansarii lansarilor de piete volante!

În Capitală au fost inaugurate primele trei pieţe volante

Bucureştenii vor putea cumpăra produse mai proaspete şi mai ieftine, direct de la producători. Sâmbătă au fost inaugurate trei pieţe volante, gestionate de Primăria generală, în colaborare cu Agrostar şi Ministerul Agriculturii. Cu acest prilej, producătorii au declarat război intermediarilor şi spun că-şi doresc să recâştige pieţele.

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a precizat că bucureştenii vor beneficia de acum de legume şi fructe direct de la producători, iar preţurile vor fi mai mici cu aproape 10% faţă de preţurile din celelalte pieţe bucureştene.

„Primele astfel de pieţe tradiţionale vor fi deschise între orele 6 şi 20, în următoarele locaţii: Drumul Săbăreni, din sectorul 6, la capătul Căii Giuleşti, Strada Edgar Quinet, sectorul 1, între strada Academiei şi Fântâna de la Universitate, în Bulevardul Unirii, sectorul 3, între Strada Mircea Vodă şi Nerva Traian”, a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a promis că numărul pieţelor volante se va dubla de săptămâna viitoare, ajungând la şase, pentru a acoperi fiecare sector al Bucureştiului.

Edilul şef a vizitat cele trei pieţe volante deschise sâmbătă, la ora 10.00, şi s-a declarat mulţumit de modul în care acestea funcţionează, deşi multe dintre tarabele amenajate nu au fost ocupate de producători. 
O bună parte a mărfii a fost vândută în primele zeci de minute de la deschidere, iar asta chiar dacă oferta comercianţilor a fost destul de redusă: cartofi, roşii, ceapă, varză, castraveţi, ardei şi vinete. Au lipsit fructele, fasolea şi brânzeturile.

Preţurile la tarabe au fost comparabile cu cele din pieţele tradiţionale, cum ar fi Obor sau Rahova. Astfel, roşiile costau între 2,5 şi 3 lei kilogramul, varza – un leu, ardeii – de la 3 la 3, 5 lei, iar ceapa – între 1,5 şi 2 lei kilogramul.

Potrivit municipalităţii, în pieţe au fost prezenţi producători din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Teleorman. 

În cursul dimineţii de sâmbătă , primele pieţe volante au fost vizitate şi de premierul Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că, datorită acestei iniţiative, producătorii sunt mai aproape de consumatori, care beneficiază, astfel, de produse de calitate, la preţuri ceva mai mici decât în pieţele obişnuite.

„Este o bucurie să văd că acest tip de comerţ care se practică de foarte multă vreme în Occident – mă refer la pieţele volante, a ajuns şi în Bucureşti”, a precizat premierul, prilej cu care i-a felicitat pe ministrul Agriculturii şi pe Primarul general al Capitalei pentru materializarea acestei iniţiative.

Sursa: Realitatea TV

http://www.realitatea.net/in-capitala-au-fost-inaugurate-primele-trei-piete-volante_336006.html

Sa imi aduc aminte cite astfel de lansari au fost? Si cit au tinut? Cum a aparut piata de pe Basarabia (ex- Muncii) de linga stadion? Si cit a tinut minunea cu preturile?

Un citat dintr-un comentariu la respectivul articol:

„Dupa ce pleaca televiziunile si primarele in saptamanile urmatoare se va ajunge la situatia pietii din Bd. Basarabia, langa stadion, controlata de ‘samsarii’ pietelor din Bucuresti, cu preturi peste alte piete (daca nu-ti convine du-te la Obor, ti se va spune).” ( Periscop )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s