Atentie! Gindac care te poate lasa in curul gol!

„Limbo” – Un nou virus electronic, extrem de periculos ameninţă posesorii de carduri

Un nou virus de tip „cal troian” ameninţă posesorii de carduri bancare şi utilizatorii de plăţi electronice, integrându-se în site-urile şi păcălind consumatorii să ofere date personale confidenţiale, precum numere de card bancar şi PIN, potrivit itworld.com. Mai mult, virusul poate infecta orice calculator printr-o simplă operaţiune de update al unui browser.

Potrivit itworld.com, troianul este numit „Limbo” şi se integrează într-un web browser de genul Internet Explorer, Opera sau Mozilla Firefox.

Din cauza integrării perfecte cu browserul folosit, se poate activa chiar şi atunci când utilizatorul se află pe o pagină oficială a unei bănci şi poate schimba formatul paginii respective, creând câteva câmpuri unde i se cere utilizatorului să introducă datele personale.  

„Nimic nu sugerează că se întâmplă ceva ilegal, cu o singură excepţie aceea că îţi sunt cerute informaţii pe care nu ai fost nevoit să le oferi niciodată până în acel moment. Dacă utilizatorul este convins în privinţa autenticităţii paginii şi a comunicaţiei cu banca respectivă şi introduce detaliile personale, îşi poate considera compromis contul de bancă şi cardul de credit” a precizat Uri Rivner, director New Technologies la RSA Consumer Solutions, divizia EMC.  

Troianul poate ajunge în calculatorul victimei prin mai multe căi, incluzând mesaje pop-up de avertizare care simulează un update la browserul folosit, sau un add-on pentru un program sau aplicaţie care rulează pe calculator.  

Potrivit itworld.com, „Limbo” este accesibil multor hackeri, prin intermediul unei pieţe „underground” incluzând update-uri şi add-on-uri menite să ţină troianul la un nivel ridicat de eficienţă. Troianul costă 350 de dolari, după ultimele verificări, în comparaţie cu 1.000 de dolari anul trecut şi 5.000 de dolari acum doi ani.  

„Principala problemă este că acest troian a devenit o tendinţă şi este accesibil multora, din cauza micşorării preţului de achiziţie”, a adăugat Rivner. 

Sursa: Realitatea

http://www.realitatea.net/limbo–un-nou-virus-electronic–extrem-de-periculos-ameninta-posesorii-de-carduri_356017.html

Articolul citat este la adresa:

http://www.itworld.com/security/55421/trojan-can-grab-extra-personal-banking-data

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s