Cum ramane cu criza?

Nenicaaa… acum citeva zile erau mai toti „avizatii” foarte siguri si mai ales optimisti! Si domnul prim ministru al nostru! Ala manechinos si injiner de constructii…

Criza financiară din SUA nu afectează sistemul bancar românesc, dar poate influenţa pe termen mediu economia României prin scăderea lichidităţilor şi scumpirea creditelor. Aşa arată radiografia situaţiei economiei româneşti prezentată la Bruxelles de premierul Călin Popescu Tăriceanu.
Banca Naţională a României a fost un gardian prudent al sistemului bancar. Ea a reuşit să ţină în frâu băncile prin reguli severe şi prin instrumentele de control avute la îndemână, a afirmat Tăriceanu. Vor fi, însă, unele efecte indirecte din cauza posibilei crize de lichidităţi.

Sursa: http://www.tmctv.ro/articol_49786/tariceanu__pe_termen_mediu__criza_va_duce_la_scumpirea_creditelor.html

Premierul Călin Popescu Tăriceanu îi sfătuieşte pe analiştii economici care prevesteau înrăutăţirea economiei româneşti să pună mâna pe carte, deoarece economia ţării merge ca pe roate.

Confirmarea a venit rapid şi de la subalternul său de la Finanţe care prezice, pe baza cifrelor, că 2008 va fi cel mai bun an economic din istoria României. Optimismul guvernametal este, însă, criticat de specialişti.

Sursa: http://www.realitatea.net/tariceanu-crede-ca-2008-va-fi-cel-mai-bun-an-economic-din-istoria-romaniei_355271.html

Io zic ca domn premier, ca si domn economist-poet Varujan Vosganian ministru de resort, au uitat sa ii zica lui Criza ca trebe sa ocoleasca Romanica! 

Sorin Ovidiu Vintu: „Criza externa va ieftini traiul romanilor”

 Miliardarul crede ca Romania va avea de castigat de pe urma crizei financiare mondiale si este un moment bun pentru a recupera din decalaje, scrie Evenimentul Zilei.

Sorin Ovidiu Vintu – locul patru in top Capital, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari – sustine ca efectele turbulentelor la noi vor fi mai mult pozitive si recomanda populatiei sa-si pastreze in continuare banii in banci.  

Sursa: http://www.zf.ro/zf-24/sorin-ovidiu-vintu-criza-externa-va-ieftini-traiul-romanilor-evz-3254755/

Oricum… 3,8 si ceva RON pentru 1 € e doar un fleac… in drumul glorios spre cumpararea de proprietati in US! Sau… inspre marea ieftinire si minune economica prezisa de nea Eol.. pe nume pamantean Sorin Ovidiu Vantu! Ne asteapta numai succesuri!

 PS: Nea Citroen.. ce carti nenica le sugerezi ? Setul ala de 52?

Parerea lui io…  A voastra? 🙂

Anunțuri

2 gânduri despre „Cum ramane cu criza?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s