Huburi false

Cea mai recenta campanie de phishing vizeaza impatimitii retelelor de socializare online, atragand victimele cu un mesaj incitant catre o copie a site-ului „aproape perfecta”

Valul de spam prin mesageria instant este trimis prin conturi generate automat si promite „o intalnire fierbinte” daca utilizatorii Facebook acceseaza linkul care imita numele celebrului site de socilizare, asa cum apare in exemplul de mai jos:

 

 

Site-ul fals, care reproduce extrem de bine site-ul original Facebook, colecteaza numele de utilizator si parola de acces la site, folosind un script PHP.

 

Utilizatorii sunt sfatuiti sa acorde o atentie sporita detaliilor acestor mesaje, precum numele site-urilor repective, si sa evite sa acceseze link-urile primite prin e-mail sau prin spam in mesageria instant. Neacordarea atentiei poate provoca furtul conversatiilor dumneavoastra private. Autorii de phishing le pot folosi mai departe in alcatuirea unor baze de date de e-mailuri si cu alte detalii de contact, si sa trimita ulterior spam sau malware deghizat in spatele bannerelor publicitare pentru diverse bunuri si servicii.

 

Sursa: http://www.bitdefender.ro/NW856-ro–Utilizatori-Facebook-aveti-grija-la-hub-urile-false.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s