Dilly

Popularele canalele de distributie in sistem P2P a copiilor ilegale de aplicatii si continut multimedia sunt victimele celui mai recent vierme detectat de cercetatorii Antimalware BitDefender®.

Deja recunoscute pentru notorietatea lor in materie de amenintari informatice, retelele de tip P2P se confrunta cu un nou specimen din familia viermilor, Worm.P2P.Dilly.A.. Dilly se raspandeste prin intermediul clientilor DC (DC++, oDC, StrongDC++ etc. ), din ale caror fisiere de configurare preia informatiile referitoare la directoarele partajate. Viermele se multiplica in aceste directoare, camuflandu-se sub infatisarea unor presupuse pelicule pronografice cu nume generate aleator din cuvinte precum: hard, porn, ass, dildo, incest, pedo, fucked, piss, lesbi, girls, angels, preteen, lolita, sex, xxx, rape, drunk, 11yo, carora le anexeaza o falsa extensie .WMV, .AVI, .MPG, .MP4 sau .MPEG, urmata de extensia reala .SCR.

 

 

„Desi, pentru moment, potentialul distructiv al acestui nou vierme este relativ scazut datorita unui script pe care-l ruleaza pentru a sterge, dupa un anumit interval, duplicatele partajate, Dilly nu trebuie subestimat, dat fiind numarul mare de sisteme afectate pana in prezent. Utilizatorii retelelor P2P ar trebui sa constientizeze, pe langa implicatiile juridice, si riscurile in materie de securitate informatica pe care le comporta utilizarea si distribuirea de versiuni piratate ale continutului protejat prin drepturi de autor. Nu este deloc intamplator ca tocmai clientii DC si partajarea de fisiere sunt printre principalii responsabili de crearea celor mai multe brese si raspandirea de malware”, a declarat declarat Sorin Dudea, Seful Diviziei de Analiza si Cercetare Malware din cadrul Laboratoarelor AntiMalware BitDefender.

 

Sursa: http://www.bitdefender.ro/NW816-ro–Hub-urile-DC-din-Romania-asaltate-de-Dilly.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s