Top 10 amenintari informatice ale lunii septembrie 2008

Top 10 amenintari informatrice ale lunii Septembrie 2008
1 Trojan.Downloader.Wimad.A 7.99

2 Trojan.Clicker.CM 6.91

3 Trojan.Downloader.WMA.Wimad.N 4.23

4 Trojan.Downloader.WMA.Wimad.S 3.84

5 Trojan.FakeAlert.ACZ 2.55

6 Trojan.FakeAlert.Gen.2 2.17

7 Trojan.FakeAlert.ACJ 2.17

8 Trojan.Downloader.WMA.Wimad.Z 1.82

9 Trojan.Qhost.AKR 1.44

10 Trojan.HTML.Zlob.AE 1.40

Altii 65.50%

 

In top sunt nici mai mult nici mai putin de trei versiuni ale troianului downloader Wimad care descarca codec fals si se regaseste de regula in site-uri infectate.

Wimad se raspandeste cu ajutorul unei retele de site-uri infectate, ceea ce il face cel mai des intalnit troian de pe Internet in aceasta perioada – toate cele patru variantele totale incluse in topul amenintarilor cumuland aproximativ 18% din numarul total al fisierelor infectate blocate de BitDefender.

Cel mai comun troian al acestei luni este Trojan.Clicker.CM, care se afla in top pe locul doi. Acesta deschide ferestre cu reclame in browserul utilizatorului, fara a cere permisiune, raspandindu-se pe site-urile web infectate si a fost programat cu functii specifice care pot ocoli protectia oferita de Norton Internet Security Pop-up Blocker.

Variante ale troianului FakeAlert se situeaza pe locurile 5,6 si 7 in topul BitDefender.
Aceasta aplicatie este mascata intr-un antivirus rogue care afiseaza un procedeu fals de scanare a sistemului si anunta rezultate fictive (asa cum ne asteptam va gasi un sistem extrem de infectat) pentru a determina utilizatorul sa se inregistreze si sa-l achizitioneze. Troienii sunt distribuiti atat prin site-uri web si retele commune de partajare de fisiere, precum si printr-o retea de site-uri „dedicate”.

Pe ultimele locuri, cu doar 1.40% din totalul detectiilor din aceasta luna, se afla troianul Trojan.HTML.Zlob.AE, care functioneaza ca o poarta de acces catre o aplicatie malware – chiar si site-ul web din spatele aplicatiei a fost detectat si blocat de BitDefender. Poate din cauza acestei strategii, troianul Zlob nu se regaseste in acest top.

 

Sursa: http://www.bitdefender.ro/NW851-ro–Laboratoarele-BitDefender®-anunta-top-10-amenintari-informatice-ale-lunii-septembrie-2008.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s